Hanzehogeschool Groningen • Rijksuniversiteit Groningen •

Brede welvaart: weten we wat we meten?

28 februari 2024 14:30 - 28 februari 2024 17:00
28 februari 2024 14:30 - 28 februari 2024 17:00 Schrijf je direct in

Op 28 februari organiseert netwerkorganisatie CAB een masterclass over brede welvaart met Dirk Pilat als keynote speaker. Pilat werkte 30 jaar bij de OECD, waarvan de laatste 10 jaar als onderdirecteur voor wetenschap, technologie en innovatie. De OECD heeft al jarenlang het programma How’s Life? waarin Well-Being (brede welvaart) wordt gemonitord. Hij zal ingaan op de vraag wat je met de uitkomsten van het onderzoek naar brede welvaart kunt. Is het sturingsinformatie of is er nog een interpretatieslag nodig? De titel van zijn presentatie is: Van Economische Groei naar Brede Welvaart.

Aleid Brouwer, bijzonder hoogleraar Brede Welvaart en kansenongelijkheid aan de RUG, zal ingaan op de Brede Welvaart in Groningen. Haar presentatie heeft als titel: Groningse Brede Welvaart in cijfers. Zij is als senior onderzoeker betrokken bij de monitoring van de brede welvaart in Groningen.

In deze masterclass willen met beleidsmakers nadenken over wat brede welvaart is. Brede welvaart wordt door veel gemeenten en provincies gebruikt in hun beleid. Het is interessant om na te denken hoe je brede welvaart kunt meten en hoe je de uitkomsten van de monitor kunt interpreteren.

Meer informatie.