Hanzehogeschool Groningen • Rijksuniversiteit Groningen •

Nieuwsflits 16, januari 2018 – Uitdagingen 2018

We wensen u veel inspiratie, energie en samenwerking in 2018, want ook dit jaar zijn er weer genoeg uitdagingen in Noord-Nederland. Welke uitdagingen heeft een woningbouwvereniging of een burgemeester in een krimpregio?

We vroegen het Eric van Oosterhout, sinds vorig jaar burgemeester van Emmen en Anita Tijsma, directeur bij woningcorporatie Acantus.
Ook voor het KKNN zijn er in 2018 weer genoeg uitdagingen. Kennis met u blijven delen en waar nodig verzamelen. Het netwerk is inmiddels al naar 1500 personen en/of organisaties gegroeid, en groeit nog steeds. Een van de onderzoeken die net voor de feestdagen uitkwam is een onderzoek naar het gevoel dat in een dorp achterblijft na het sluiten van een supermarkt. Na 2 jaar lijkt het gevoel van verlies eerder groter dan kleiner te worden in Ulrum.

En dit jaar willen we met u nadenken over de uitdagingen voor de komende jaren, ook voor het KKNN. En natuurlijk gaan we door met de Krimpcafés, op 25 januari in Den Andel en op 12 april een Kenniscafé op het provinciehuis van Groningen.