Hanzehogeschool Groningen • Rijksuniversiteit Groningen •

Nieuwsflits 2, april 2015 – Detailhandel

Deze Nieuwsflits richt zich op detailhandel, een onderwerp dat ook politiek hoog op de agenda staat. Zo bekrachtigden het Ministerie van Economische Zaken, Detailhandel Nederland, Thuiswinkel.org en Platform31 half maart samen een aantal afspraken in de zogenaamde Retailagenda. Afspraken met 50 gemeenten in RetailDeals moeten resulteren in aantrekkelijke winkelgebieden, minder leegstand door marktconforme winkelhuren, meer ruimte om winkels te combineren met horeca en extra scholing voor het winkelpersoneel.

In deze Nieuwsflits worden twee initiatieven uit het Noorden toegelicht. U leest een gesprek met Olaf Busch, tot voor kort binnenstadsmanager van Dokkum over zijn taak om ondernemers, de gemeente en bewoners van de historische binnenstad met elkaar te laten samenwerken. Hoe doe je dat als iedereen tegengestelde belangen heeft?

Auke Oosterhoff van MKB-Noord vindt dat er veel aandacht is voor steen in de plannen voor wonen en leefbaarheid in krimpregio’s. Maar hoe zit het met de ondernemer? MKB-Noord richtte eind vorig jaar, in samenwerking met de provincie en gemeenten, de Retail Academy MKB-Noord op.