Hanzehogeschool Groningen • Rijksuniversiteit Groningen •

Programmaleider Fries Sociaal Planbureau benoemd tot bijzonder hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen

Marijn Molema, programmaleider bij het Fries Sociaal Planbureau (FSP), is per 1 september benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘regionale vitaliteit en dynamiek’ aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
De leerstoel is onderdeel van de Economische en Sociale Geschiedenis aan de Letterenfaculteit van de universiteit. Molema gaat, naast zijn werk bij het FSP, een dag in de week besteden aan het bijzonder hoogleraarschap.

Hij gaat zich richten op Friesland en de omliggende regio’s. Wat drijft de maatschappelijke vernieuwingen van deze gebieden? Wat zijn onderliggende factoren van regionale vitaliteit en dynamiek?
Het hoogleraarschap van Molema is een initiatief van het FSP. Het doel is wederzijdse versterking van toegepast onderzoek, van bijvoorbeeld planbureaus en academisch onderzoek. De FSP-leerstoel biedt studenten en promovendi de mogelijkheid tot aanvullende en verdiepende onderzoeken.
„Door vergelijkingen in de tijd en met andere regio’s te stimuleren krijgen we nog meer inzicht in Fryslân”, zegt directeur Ingrid van de Vegte van het FSP. „Ook gaan we verbinding leggen tussen deze leerstoel en onze projecten over Brede Welvaart in Fryslân en de Friese Paradox.”

En bij DvhN.