Hanzehogeschool Groningen • Rijksuniversiteit Groningen •

Jubileumcongres KKNN Toekomstkracht voor (krimp) regio's

Op 25 november maakten we een jubileumprogramma live vanuit de Energy Barn in Groningen. Met de 3 gedeputeerden, prof Bock en Rijksadviseur Veldhuis, en een compilatie van Uitgelicht!

Hier kunt u de opname terugkijken.

Tekst- en beeldverslag

Hier kunt u een verslag van de uitzending bekijken.

Presentaties

Compilatiefilm Uitgelicht!

Compilatiefilm zoals vertoond tijdens de uitzending van ons congres op 25 november 2021. Langs komen de initiatieven in Stadskanaal, Makkinga/Wuns, Delfzijl, Coevorden en de IT Hub in Hoogeveen.

Van Oosterpoort naar digitaal

Een jubileumjaar van podcasts, digitale wandelingen, en webinars hoopten we af te sluiten met een ‘echte’ netwerkbijeenkomst met interessante sprekers, stevige workshops en cultuur uit de 3 provincies. Maar helaas… het wordt toch weer digitaal.
We kregen veel afmeldingen vanwege de situatie en de maatregelen rond corona, waardoor we net als veel andere bijeenkomsten en vergaderingen toch digitaal gaan.

Programma

Prof Bettina Bock geeft een terugblik op 10 jaar KKNN en krimpbeleid, maar kijkt ook vooruit naar de kansen en kwetsbaarheden van ‘krimp’gebieden. Met de gedeputeerden Tjeerd van Dekken, Klaas Fokkinga en Hans Kuipers gaan we in gesprek over krimpcijfers die lijken af te nemen, terwijl de uitdagingen blijven. Welke rol het KKNN daarin kan spelen bespreken we ook met de vertegenwoordigers van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen.
Met Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving kijken we ook naar de mogelijke keuzes voor het noorden. Wat doen we met de ruimte gezien de uitdagingen op het gebied van wonen, klimaat, landbouw en de energietransitie.
Tot slot laten we een mooie compilatie van bijzondere initiatieven uit de provincies zien die we dit jaar maakten.